...

Село Баня празнува: „Я кажи ми, облаче ле бяло“

В първата събота на юли, село Баня отбелязва своя празник със събитие, което обединява местната общност. Тази година, организаторите са подготвили нещо специално – инициатива под наслов „Я кажи ми, облаче ле бяло“, която има за цел да свърже хората от Баня, които живеят далеч от родното място, но все още го носят в сърцата си.

„Скъпи наши съграждани, – написаха организаторите, – които сте толкова далече тялом, а всъщност толкова близо до нас, направете свое кратко видео – послание от мястото, на което се намирате, за да ни докоснете, за да бъдем заедно, за да обединим огромната си любов към нашето село! Скъпи баняни, където и да сте по света, включете се в тази красива инициатива, която ще покажем на всички жители и гости по време на концерта на 6 юли.“

Празничната вечер ще започне в 19:30 часа на площада пред кметството, където ще се проведе кулминацията на празника. Очаква се богата концертна програма със специалното участие на Боряна Карпузова и самодейните състави при НЧ „Просвета-1908“- село Баня.

Този празник не е просто повод за радост и забавление, но и възможност за укрепване на връзките между хората, независимо от разстоянията, които ги разделят. Нека всички, които носят село Баня в сърцето си, се присъединят към това събитие и направят празника незабравим за всички присъстващи.

Уважаеми жители и гости на село Баня,
Честит празник!
Любовта към родния край разкрива неговата хубост. Ние виждаме красотите на родната земя така, както ничии чужди очи не могат да я видят.
От сърце Ви поздравявам по случай “Празника на моето село” и Ви пожелавам да бъдете преди всичко здрави, щастливи и благословени!
Бъдете позитивни, вярващи, креативни и вдъхновени!
Нека си докажем, че можем да бъдем единни, истински и човечни, искрено да вярваме в едно по-светло бъдеще за нашата скъпа Баня и да я превърнем в едно прекрасно място за живеене!
Вярвам, че заедно, сплотени като голямо семейство, можем да преборим несгодите и да отчитаме повече успехи, повече радостни мигове. Нека с годините се трупат поводи за гордост, поводи за радост и моменти на истинска удовлетвореност от добре свършената работа.
Баня е късче от Рая, съчетало древността със съвременността, съхранило паметта на миналото, дишащо с настоящето и отправило смело поглед към бъдещето!
Николай Ушев,
Кмет на село Баня

Сподели кмета в страницата на кметството: Кметство- Село Баня

Last Minute резервации

X
Scroll to Top